Duitse droomfinale dwarsboomt plannen Löw

Reacties

Bondscoach Joachim Löw zal zijn eigen gedachten hebben bij de droomfinale om de DFB-Pokal. De Duitse voorbereiding op het WK loopt daardoor erg in de war.

Duitse droomfinale dwarsboomt plannen Löw

Op 17 mei staan Bayern München en Borussia Dortmund tegenover elkaar in Berlijn, met als inzet de Duitse beker. Respectievelijk 1. FC Kaiserslautern en VfL Wolfsburg slaagde er deze week niet in de droomfinale te voorkomen.

Voor Löw heeft dat gevolgen voor de voorbereiding op het WK. Voor de vriendschappelijke interland tegen Polen op 13 mei moet Löw inmiddels achttien potentiële WK-gangers missen.

Manuel Neuer, Philipp Lahm, Jérôme Boateng, Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos, Thomas Müller, Mario Götze (Bayern), Roman Weidenfeller, Mats Hummels, Marcel Schmelzer, Kevin Grosskreutz en Marco Reus (Borussia Dortmund) zijn niet beschikbaar door de Duitse bekerfinale.

Bovendien ontbreken Per Mertesacker, Mesut Özil en Lukas Podolski tegen Polen. Het drietal van Arsenal strijdt op 17 mei tegen Hull City om de FA Cup. Daaarnaast is de laatste speeldag in Spanje en Italië pas op 18 mei, zodat ook Mario Gomez (Fiorentina), Miroslav Klose (Lazio) en Sami Khedira (Real Madrid) ook tegen Polen niet van de partij kunnen zijn.

Champions League-succes van Bayern kan de WK-voorbereiding verder verstoren aangezien de finale op het programma staat voor 24 mei.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.