'Duels tussen Pirlo en Xavi worden waanzinnig'

Reacties

Tijdens de Champions League-finale van zaterdag staan twee van de grootste middenvelders aller tijden tegenover elkaar: Xavi en Andrea Pirlo. Andrès Iniesta, ook bepaald geen groentje, verheugt zich op de titanenclash.

'Duels tussen Pirlo en Xavi worden waanzinnig'

Hoewel het onduidelijk is of hij in de basis begint, staat wel vast dat de eindstrijd in Berlijn van zaterdag 20.45 uur de allerlaatste wedstrijd in Europa wordt voor Xavi (35), die na dit seizoen overstapt naar Al Sadd. Hetzelfde zou zomaar kunnen gelden voor Pirlo (36). De Juventus-stylist wordt ondanks een tot 2016 lopend contract al een tijd in verband gebracht met een overstap naar de Verenigde Staten.

'Pirlo's duels met Xavi (op de foto tijdens het EK van 2012, red.) op het middenveld worden waanzinnig', blikt Iniesta watertandend vooruit. 'Wij willen Xavi het best denkbare afscheid bezorgen. Dat is voor ons een extra motivatie de finale te winnen, maar Pirlo is natuurlijk ook een legendarische voetballer. Met één pass kan hij een heel elftal uit elkaar spelen. De naam Pirlo is een synoniem voor mooi voetbal. Hij is wereldberoemd.'

Iniesta was een tijdje onzeker voor de finale in Berlijn, maar heeft zijn pijntjes achter zich gelaten. 'Ik had last van een paar problemen, maar het mislopen van de finale is nu geen issue meer', gaat de kleine technicus verder.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.