'Duels met Ajax en Feyenoord voor iedereen interessant'

Niet alleen in Arnhem, ook in Londen worden de uitzonderlijke prestaties van Vitesse op de voet gevolgd. FC Hollywood aan de Rijn bestormt de Nederlandse top mede dankzij de huurlingen van Chelsea: Patrick van Aanholt, Gaël Kakuta en Tomás Kalas (foto).

'Duels met Ajax en Feyenoord voor iedereen interessant'

'Momenteel zijn we erg te spreken over de samenwerking', aldus Eddie Newton, bij Chelsea verantwoordelijk voor de verhuurde spelers. 'Wij geloven in de Arnhemse voetbalfilosofie en zien de stormachtige ontwikkeling die de club doormaakt. Het maakt Vitesse op dit moment een prima uitvalsbasis voor talenten. Natuurlijk is het niveau minder dan in de Premier League, maar wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord zijn voor iedereen interessant.'

'De Eredivisie is een competitie waar technisch begaafde spelers een kans krijgen', vervolgt de voormalig speler van Chelsea. 'Dat is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Natuurlijk is het wat minder fysiek dan in Engeland, maar dat kan later nog komen. Ik zou het dan ook niet gek vinden als er in de toekomst meer spelers van Chelsea naar Vitesse gaan.' (Stef de Bont)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen