Van Aanholt: 'Als ik zo doorga kom ik vanzelf bij Oranje'

Ajacied Daley Blind is al weken goed in vorm en staat waarschijnlijk aan de vooravond van zijn tweede en derde optreden als linksback in het Nederlands elftal. Maar hij heeft bij Oranje concurrentie te duchten van Patrick van Aanholt, die zich deze week moest melden bij Jong Oranje.

Van Aanholt: 'Als ik zo doorga kom ik vanzelf bij Oranje'

De linksback van Vitesse speelt eerst donderdag het uitduel met Jong Israël en over vier dagen in Waalwijk tegen Noorwegen. De Chelsea-huurling maakt momenteel een uitstekende periode door en wordt steeds vaker in verband gebracht met de dun bezette linksbackpositie van bondscoach Louis van Gaal.

Chelsea-scout Piet de Visser noemt Van Aanholt zelfs de beste linksback van Nederland en vraagt zich openlijk af waarom hij nog niet is opgeroepen. Van Aanholt (midden op foto) zelf is blij met de goede kritieken maar blijft bescheiden.

'Er zijn steeds meer mensen die mij in verband brengen met Oranje. Dat ik er klaar voor zou zijn. Zelf maak ik me er echt niet druk om. Ik heb nog geen uitnodiging gehad, dus blijkbaar moet ik nog harder werken. Dat zie ik alleen maar als een extra motivatie. Natuurlijk wil ik voor het Nederlands elftal spelen, daar droomt iedereen van. Als ik op deze manier doorga komt de kans vanzelf.'

Van Aanholt, die nog tot 2015 onder contract staat bij Chelsea, miste dit seizoen pas één duel bij FC Hollywood aan de Rijn. Het duel met PEC Zwolle moest hij noodgedwongen laten lopen door liesklachten. (Stef de Bont) In de Voetbal International van deze week staat een uitgebreide reportage over de overige Chelsea-huurlingen van Vitesse. Naast Patrick van Aanholt zijn dat Tomás Kalas en Gaël Kakuta.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen