Dubieuze penalty houdt Marseille op titelkoers

Boulogne-sur-Mer bood taai verzet, maar kon niet voorkomen dat Olympique Marseille de koppositie in Ligue 1 met een zege eer aan deed.

Boulogne-sur-Mer-Olympique Marseille 1-2Olympique Marseille ontsnapte aan even onverwacht als onverdiend puntverlies bij het laaggeklasseerde Boulogne-sur-mer. Een discutabele strafschop in de laatste seconde van de wedstrijd bood uitkomst voor de formatie van trainer Didier Deschamps. Een onbewuste handsbal van Yoann Lachor (foto) leverde Marseille een penalty op die door Taye Taiwo onberispelijk werd binnen geschoten.

AJ Auxerre-Lorient 4-1Nummer twee AJ Auxerre zette zonder al te veel problemen middenmoter Lorient opzij. Door doelpunten van Dennis Oliech en Ireneusz Jelen was de buit bij rust al bijna binnen. Trainer Jean Fernandez zag Valter Birsa en Cédric Hengbart in de tweede helft de score opvoeren tegen Lorient dat ondanks rode kaarten voor Jérémy Morel en Fabien Audard in de slotfase de eer kon redden.