Olympique Marseille doet goede zaken in titelstrijd

In de Franse competitie heeft Olympique Marseille een voorschot genomen op de titel. De ploeg van trainer Didier Dechamps won zelf en zag concurrent Bordeaux punten verspelen.

FC Sochaux-Olympique Marseille 0-1Marseille heeft zichzelf in de spannende strijd om de Franse landstitel een prima dienst bewezen. De ploeg won, maar dat ging niet van harte. De koploper worstelde en kwam kort voor tijd met enig fortuin op voorsprong. De Argentijn Lúcho González zag zijn schot nog gepareerd door Matthieu Dreyer, maar de doelman van Sochaux had geen antwoord op de rebound van verdediger Stéphane M'Bia. Met de winst hebben de Zuid-Fransen een voorsprong van vijf punten op achtervolger AJ Auxerre en zeven punten op Olympique Lyon en Montpellier.

Le Mans-Girondins Bordeaux 2-1Bordeaux liet een goede kans onbenut om zich in de top van de ranglijst te nestelen. De ploeg van trainer Laurent Blanc beleefde weliswaar een prima start, de Braziliaan Carlos Henrique zette zijn ploeg binnen tien minuten op 0-1, maar liet zich eenvoudigweg overbluffen door de opportunistisch spelende thuisploeg. Aanvaller Anthony Le Tallec zette de tegen degradatie strijdende thuisploeg nog binnen het kwartier op gelijke hoogte en nog voor rust was vleugelspeler Mathieu Dossevi de maker van de 2-1. Bordeaux volgt op tien punten van koploper Marseille, maar heeft nog een wedstrijd in te halen.