Dubbele arbitrale miskleun maakt Dyche ziedend en verpest jubileum Pieters

Reacties

Leeds United heeft in eigen huis een zwaarbevochten overwinning op Burnley geboekt. Over de rol van de arbitrage is het laatste woord nog niet gesproken.

Dubbele arbitrale miskleun maakt Dyche ziedend en verpest jubileum Pieters
© Pro Shots
Leeds United
Leeds United
1 - 0
Burnley
Burnley

Arbiter Robert Jones nam in de vierde minuut al een besluit dat stof deed opwaaien. Leeds-spits Patrick Bamford ging op Burnley-doelman Nick Pope af en de aanvaller ging naar de grond. Jones gaf een strafschop, terwijl beelden later uitwezen dat die beslissing toch op z'n zachtst gezegd twijfelachtig was. De VAR greep evenwel niet in en Bamford had geen boodschap aan de twijfels. Hij schoot de bal in de bovenhoek en tekende zo voor al zijn tiende competitiegoal namens Leeds, dat met Nederlander Pascal Struijk in de basis was begonnen.

Burnley-manager Sean Dyche had rond de penalty-beslissing al in woord en gebaar laten blijken dat er in zijn ogen sprake was van een lachertje. Na achttien minuten was de hese stem van de Burnley-coach opnieuw zeer verontwaardigd te horen. Bij een vrije trap kwam Leeds-goalie Illan Meslier ver zijn doel uit en bij het wegstompen beukte hij Burnley-verdediger Ben Mee in de rug. De verdediger ging naar de grond en kreeg tot verbazing van zijn appellerende teamgenoten een vrije trap tegen. Pijnlijker was dat de bal na de actie van Meslier een prooi was voor Ashley Barnes, die de bal uit de draai schitterend in het doel schoot.

Tot die fraaie 1-1 kwam het niet. Omdat de arbiter immers zo razendsnel voor een vrije trap had gefloten, kon ook de VAR de misser niet meer rechtzetten. Het dubbel foutieve besluit leidde al snel tot een nieuwe tirade van Dyche én een storm van kritiek en hoon op social media.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In het restant van het eerste bedrijf kregen beide ploegen kansen om wél een tweede keer te scoren. Pope redde bij een grote kans voor Jack Harrisson en Rodrigo miste een grote kopkans. Namens Burnley kopte Chris Wood de bal maar net over.

Omdat Leeds voor rust had nagelaten het duel in het slot te gooien, was het in de tweede helft nog flink spannend. Burnley was de betere ploeg, maar slaagde er niet meer in een reglementaire goal te maken. Omdat Leeds bij counters in de slotfase ook verzuimde te scoren, bleken de beslissingen van Jones dus doorslaggevend. Niet alleen werd het tweehonderdste Premier League-duel van Erik Pieters (31 voor Burnley, 169 voor Stoke City) daarmee verpest, het kostte Burnley ook dure punten in de strijd om handhaving. En Dyche zal na afloop niet nalaten dat nog eens te benadrukken.

© Pro Shots
Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
11
Aston Villa
38
16
7
15
55-46
+9
55
12
Newcastle United
38
12
9
17
46-62
-16
45
13
Wolverhampton Wanderers
38
12
9
17
36-52
-16
45
14
Crystal Palace
38
12
8
18
41-66
-25
44
15
Southampton
38
12
7
19
47-68
-21
43
16
Brighton & Hove Albion
38
9
14
15
40-46
-6
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer E. Pieters
Meer over E. Pieters
Meer P. Bamford
Meer over P. Bamford
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.