Transfervrije Pieters duikt op in Championship

Reacties

Erik Pieters voetbalt voortaan voor West Bromwich Albion. De 34-jarige linksback was transfervrij toen zijn contract bij Burnley na het vorige seizoen was afgelopen. Nu maakt de achttienvoudige Oranje-international zijn opwachting op The Hawthorns, waar hij een eenjarig contract heeft ondertekend.

Transfervrije Pieters duikt op in Championship
© Pro Shots

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Helemaal uit de lucht vallen komt de transfer niet, want Pieters trainde al zes weken mee bij The Baggies, die met een zestiende plek in het Championship vooralsnog een grijs seizoen doormaken. Na Stoke City en dus Burnley is het de derde Engelse werkgever voor Pieters, die in Nederland uitkwam voor FC Utrecht en PSV.

Op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever toont Pieters zich tevreden met deze nieuwe uitdaging. 'Het betekent veel voor me dat ik hier heb getekend. Iedereen weet dat ik al een tijdje transfervrij ben, dus ik heb thuis erg hard gewerkt om in vorm te blijven. Nu wil ik mezelf bewijzen en laten zien wat ik nog in me heb.'

De belangrijkste man om te overtuigen is zijn manager, Steve Bruce. Die is alvast enthousiast. 'Het feit dat hij bij is, dat hij zo hard gewerkt heeft achter de schermen in de voorbije weken, dat zal een voordeel zijn voor alle betrokkenen. Hij is klaar om te spelen zodra we hem nodig hebben.'

Spelersprofiel

E. Pieters


Geboortedatum:
7 augustus 1988
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Tiel
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
84 kg
Huidige club:
West Bromwich Albion
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.