Duarte debuteert, Sigthórsson en Krkic op bank bij Ajax

Ajax-trainer Frank de Boer heeft flink ingegrepen in zijn elftal. Lerin Duarte maakt zijn debuut, terwijl Bojan Krkic en Kolbeinn Sigthórsson op de bank beginnen.

Duarte debuteert, Sigthórsson en Krkic op bank bij Ajax

Krkic, die gehuurd wordt van FC Barcelona, startte tot nu toe in alle officiële wedstrijden van Ajax in de basis, maar scoorde nog niet. Viktor Fischer, die tegen FC Groningen nog gepasseerd werd, start wel in de basis, net als de Zweedse vleugelspeler Tobias Sana. De wisselingen van De Boer zijn ook deels ingegeven vanwege het feit dat Ajax woensdag in de Champions League tegen Barcelona speelt.

Danny Hoesen krijgt van De Boer de voorkeur boven Sigthórsson, die het seizoen begon als eerste spits. Ook voor Lerin Duarte is in de basisopstelling een plaats ingeruimd, wat ten koste gaat van routinier Christian Poulsen. Tegen PEC Zwolle speelt Lasse Schöne als meest defensieve middenvelder.

De internationals Daley Blind en Siem de Jong zijn nog niet geheel fit en beginnen daarom ook op de reservebank. Stefano Denswil krijgt opnieuw de voorkeur boven aankoop Mike van der Hoorn.

Bij PEC Zwolle neemt Bart van Hintum de plaats in van Jesper Drost. Stef Nijland krijgt van trainer Ron Jans de voorkeur boven Guyon Fernandez.

Opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Moisander, Denswil, Boilesen; Schöne, Duarte, Serero; Sana, Hoesen, Fischer.

Opstelling PEC Zwolle: Begois; Van Polen, Lachman, Van der Werff, Achenteh; Klich, Mokotjo, Van Hintum; Saymak, Benson, Nijland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen