Droom Sunderland valt in duigen: Luton Town naar finale op Wembley

Reacties

Luton Town heeft zich dinsdagavond voor de finale van de play-offs om promotie naar de Premier League geplaatst. De nummer drie van het Championship, die vijf jaar geleden nog uitkwam in de League Two, was in de return te sterk voor Sunderland.

Droom Sunderland valt in duigen: Luton Town naar finale op Wembley
© Pro Shots
Luton Town
Luton Town
2 - 0
Sunderland
Sunderland

Sunderland promoveerde vorig seizoen naar het Championship en mocht dankzij een opmars op de ranglijst dromen van een terugkeer in de Premier League na zes jaar afwezigheid, maar The Black Cats moeten die rentree minimaal een jaar uitstellen. Na de 2-1 zege in het heenduel, was Luton Town dinsdagavond te sterk op eigen veld.

Halverwege lagen The Hatters al op koers voor Wembley. Gabriel Osho trok de stand over twee duels na tien minuten al gelijk door bij een rommelige situatie voor het doel van Sunderland raak te schieten. Twee minuten voor rust maakte collega-verdediger Thomas Lockyer de 2-0 door raak te koppen uit een voorzet van Alfie Doughty.

Sunderland probeerde nog wel iets terug te doen, maar mocht van geluk spreken dat Patrick Roberts na rust een bal van de lijn haalde. In de extra tijd miste Luton Town nog een dot van een kans toen doelman Anthony Patterson mee naar voren was gekomen, maar het maakte niets uit voor het resultaat. De ploeg van Rob Edwards gaat naar Wembley.

In de Londense voetbaltempel wacht op zaterdag 27 mei de winnaar van de andere halve finale tussen Middlesbrough en Coventry City. Luton Town kan zich dan voor het eerst in de clubhistorie verzekeren van een seizoen in de Premier League. In 1992, het jaar van de oprichting, degradeerde de club uit de First Division.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wo 17 mei 2023

Bekijk hier al onze video's
Meer Luton Town
Meer over Luton Town
Meer Sunderland
Meer over Sunderland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.