Dromend van het WK kiest Chadli voor opvallende transfer

Reacties

Na Jan Vertonghen (Anderlecht) en Toby Alderweireld (Antwerp FC) keert er met Nacer Chadli opnieuw een ervaren Belgische international terug naar zijn vaderland. De aanvaller gaat aan de slag bij Westerlo: hij is inmiddels bij zijn nieuwe club gearriveerd voor de medische keuring.

Dromend van het WK kiest Chadli voor opvallende transfer

Westerlo neemt Chadli (33) over van Istanbul Basaksehir, waar de voormalig speler van onder meer FC Twente geen rol van betekenis meer speelde. Hij gaat voor twee jaar tekenen bij Westerlo, dat na zeven wedstrijden op de dertiende plek staat in de Belgische competitie. In tegenstelling tot Anderlecht en Antwerp, de nieuwe clubs van Vertonghen en Alderweireld, is de nieuwe werkgever van Chadli geen ploeg met titelaspiraties.

Op de luchthaven maakte Chadli alvast duidelijk dat hij zich niet te groot voelt voor Westerlo. 'Voor mij is het gewoon belangrijk om weer te kunnen voetballen en Westerlo geeft mij nu die mogelijkheid. Daar ben ik de club heel dankbaar voor', zei hij tegen Het Nieuwsblad. 'De club heeft ambitie en ik vind het een interessant project om mijn schouders onder te zetten. Ik zal mijn uiterste best doen om deze club naar een hoger niveau te duwen.'

Chadli speelde tijdens het EK van vorig jaar zijn laatste interland voor België, maar zou graag nog mee willen naar het WK in Qatar. Is dat waarom hij voor Westerlo heeft gekozen?

'Voor mij is het belangrijkste om wedstrijdfit te worden, elk weekend te spelen en het plezier terug te vinden', zei de 66-voudig international daarover. 'Kan ik al die vragen positief beantwoorden, dan komt alles wel goed. Ik heb voor mijn beslissing geen contact opgenomen met de bondscoach, maar ik weet dat hij de Belgische competitie volgt. Dat ik hier kan spelen, is zeker geen slechte zaak.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.