Driver: 'Na elke nederlaag werd de Graafschap beter'

Na wat opstartproblemen is Andrew Driver (28) uitgegroeid tot de motor van De Graafschap. Een wonderlijke reis bracht hem vorig jaar zomer in Doetinchem, waar hij de komende weken een Houdini-act van jewelste hoopt uit te halen.

Driver: 'Na elke nederlaag werd de Graafschap beter'

'Ja, stop maar weer even!' Daags voor het paasweekend klinkt ineens de luide stem van De Graafschap-trainer Jan Vreman over het mistige trainingsveld. Voor zijn spelers liggen er een paar vrije dagen in het verschiet, de degradatiekraker tegen SC Cambuur is pas over anderhalve week. Maar wie denkt dat die factoren leiden tot een gezapige oefensessie, komt bedrogen uit. Vooral tijdens de korte partijvormen gaat het er bloedserieus aan toe. Vreman lijkt zich met zijn uitbarsting vooral te richten tot Robin Pröpper. De verdediger ergert zich zichtbaar en hoorbaar kapot aan keepers-trainer Edwin Susebeek, die vanochtend ook dienst doet als scheidsrechter. In de ogen van Pröpper fluit hij niet genoeg voor overtredingen van de tegenpartij. Vreman grijpt in. 'Gaan we dit in wedstrijden ook doen, als de scheidsrechter niet fluit? Stoppen met lopen? We zijn te veel bezig met zaken waar we geen invloed op hebben. Niet doen!'

De woorden van Vreman komen aan, al kan Pröpper het even later niet laten cynisch te klappen als zijn team wél een vrije trap krijgt. 'Klasse, hoor, scheids.' De boel staat in deze cruciale fase van het seizoen duidelijk op scherp.

Bekijk hier al onze video's