Dringen op Het Kasteel: zesde spits voor Sparta

Reacties

Sparta Rotterdam huurt Martin Pusic de rest van het seizoen van FC Midtjylland. De 29-jarige aanvaller is na Janne Saksela de tweede winterversterking voor de nummer dertien van de Eredivisie, waar het zo langzamerhand dringen in de spits wordt.

Dringen op Het Kasteel: zesde spits voor Sparta

Pusic meldde zich zaterdag op Het Kasteel. 'Martin volgen we al langer', vertelt trainer Alex Pastoor op de clubwebsite. 'We zijn blij dat we met hem een balvaste aanvaller toevoegen aan onze selectie met internationale ervaring die bewezen heeft doelpunten te kunnen maken.'

Dit seizoen is wat dat betreft een uitzondering. Pusic scoorde slechts twee keer in negentien optredens voor de Deense werkgever van Rafael van der Vaart. Vorig seizoen was de Oostenrijker met Kroatische roots beter op dreef met vijftien goals, waaronder één tegen Napoli (foto).

Pusic begon zijn loopbaan in Oostenrijk en werd in 2011 opgepikt door Hull City. Bij de Engelse club kwam zijn loopbaan niet van de grond. In Noorwegen wel. Na dertien goals voor Brann Bergen haalde Esbjerg fB hem naar Denemarken. In 2015 telde Midtjylland één miljoen euro voor hem neer.

Nu mag Pusic het proberen bij Sparta. De Rotterdammers haalden eerder met Mathias Pogba en Cyril Chevreuil al twee andere centrumspitsen. Met Zakaria El Azzouzi, Roland Bergkamp en Finn Stokkers had Pastoor al drie spelers voor die positie in de selectie. Onlangs speelde Paco van Moorsel ook nog centraal voorin.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.