Drie koplopers in Zweedse competitie

Hammarby IF heeft zich dankzij een 3-1 zege op Helsingborgs IF in de top van de ranglijst genesteld. De ploeg is nu samen met Örgryte IS en Djurgårdens IF koploper in de Zweedse Allsvenskan.

De verschillen tussen de ploegen in de bovenste helft van de ranglijst zijn na twaalf speeldagen kleiner dan ooit. De drie koplopers (allen twintig punten) voelen de hete adem van IFK Göteborg, Helsingborgs IF en Malmö FF, die slechts één puntje minder hebben verzameld. IFK Göteborg heeft echter wel één wedstrijd minder gespeeld dan de rest en kan bij winst op IFK Norrköping de koppositie alleen in handen krijgen.

Malmö FF bleek zonder de naar Ajax vertrokken Zlatan Ibrahimovic te sterk voor GIF Sundsvall. De ploeg van trainer Michael Andersson won met 2-0 door doelpunten van verdediger Daniel Majstorovic en aanvaller Marcus Rosenkvist.

Malmö heeft Örebrö SK-aanvaller Niklas Skoog op het oog als opvolger van Ibrahimovic. De club hoopt deze week met Örebrö tot een akkoord te komen om de spits per direct over te nemen.

Bekijk hier al onze video's