Drama voor De Graafschap: Go Ahead Eagles naar de Eredivisie

Reacties

De Graafschap is er niet in geslaagd om rechtstreeks te promoveren naar de Eredivisie. De ploeg van Mike Snoei moest een van zijn laatste twee wedstrijden winnen, maar kwam net als tegen Jong Ajax ook tegen Helmond Sport niet verder dan een gelijkspel. Hierdoor gaat niet De Graafschap, maar Go Ahead Eagles met SC Cambuur mee naar de Eredivisie.

Drama voor De Graafschap: Go Ahead Eagles naar de Eredivisie
© Pro Shots
De Graafschap
De Graafschap
0 - 0
Helmond Sport
Helmond Sport

De Graafschap - Helmond Sport begon op hetzelfde tijdstip als alle andere wedstrijden van deze woensdag in de Keuken Kampioen Divisie, maar moest na 38 minuten worden gestaakt, omdat noodweer het veld onbespeelbaar had gemaakt. Het duurde ongeveer een uur voordat er weer gevoetbald kon worden. Op dat moment waren de andere duels in de competitie al afgelopen en had Go Ahead Eagles de druk op De Graafschap nog verder opgevoerd.

De Graafschap kwam goed uit de kleedkamer voor het tweede deel van de wedstrijd en kreeg in de resterende speeltijd tot de rust (die door de omstandigheden nu maar vijf minuten duurde) al een paar grote kansen. Jordy Tutuarima had het vizier niet op scherp staan, waarna Ted van de Pavert geen succes had bij een hoekschop. Op aangeven van Elmo Lieftink ramde Ralf Seuntjens de bal op de paal.

© Pro Shots

De spelers van Go Ahead volgden de wedstrijd op De Vijverberg via het grote scherm in het Van Donge & De Roo Stadion van Excelsior. Zij zagen Helmond Sport-verdediger Lance Duijvestijn kort in de tweede helft bijna een eigen goal maken. Jasper van Heertum en Daryl van Mieghem zorgden ook voor gevaar, maar zij kregen de bal er niet in. De spanning nam met de minuut verder toe.

Invaller Joey Konings had moeten scoren toen hij oog in oog kwam te staan met doelman Rowen Koot. Konings kreeg de bal echter niet lekker mee en schoot naast. Even later verzuimde hij om matig ingrijpen van Koot af te straffen. Snoei bracht Melvin Platje in de ploeg, hopende dat de van Bali United gehuurde aanvaller voor de doorbraak kon zorgen. Dat gebeurde niet. Platje probeerde te scoren met de hand, maar de hand van Platje bleek niet de hand van God.

De Graafschap kreeg het maar niet voor elkaar om de score te openen. In de laatste seconde kreeg Platje nog een enorme kans, maar hij stuitte op Koot en zo voltrok zich een sportief drama op De Vijverberg. Niet De Graafschap, maar Go Ahead Eagles gaat samen met SC Cambuur naar de Eredivisie. De manschappen van Snoei moeten zich gaan opladen voor de play-offs. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.