Drama FC Volendam, feest Fortuna en De Graafschap

Reacties

De Graafschap en Fortuna Sittard mogen hopen op een terugkeer in de Eredivisie. Op de laatste speeldag in de Jupiler League werd FC Volendam het kind van de rekening in de strijd om een plek in de nacompetitie.

Drama FC Volendam, feest Fortuna en De Graafschap

VVV-Venlo – Volendam 4-0
Voor VVV-Venlo was het zaak de vijfde plaats te verdedigen. De Limburgers zijn al verzekerd van de play-offs dankzij de derde periodetitel, maar door de vijfde plaats hoeven ze de eerste ronde niet in actie te komen.

De ploeg van trainer René Trost had die zekerheid na ruim een uur te pakken. Doelpunten van Leon de Kogel (2x) en Oguzhan Türk (2x) brachten de Limburgers een voldoende marge voor de zege.

Voor FC Volendam was het meer dan een pijnlijke nederlaag. De ploeg van trainer Hans de Koning is klaar, want door de resultaten op de andere velden in de Jupiler League is de play-offs niet besteed aan de Noord-Hollanders. Met een negende plaats valt FC Volendam buiten de boot.

FC Emmen – Fortuna Sittard 1-1
Fortuna Sittard was afhankelijk van de resultaten op andere velden voor het plaatsen voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Maar de ploeg van Willy Boessen had alle moeite om het noodzakelijke resultaat te boeken. FC Emmen nam in de 39ste minuut zelfs de leiding. De redding voor Fortuna Sittard kwam kort na rust van Ramon Voorn, die met zijn gelijkmaker de Limburgers aan een plek in de play-offs hielp.  

De Graafschap – Jong Ajax 2-0
De Graafschap kon na twintig minuten al met een rustiger gevoel achterover leunen. De Superboeren hadden dankzij twee goals van Vincent Vermeij een 2-0 voorsprong tegen Jong Ajax te pakken. Die voorsprong bleek genoeg voor de drie punten die de hoop overeind houdt op een terugkeer in de Eredivisie.

Achilles'29 – FC Eindhoven 1-2
FC Eindhoven kon er nog niet helemaal gerust op zijn, en bovendien was er nog kans op de vijfde plaats en daarmee het ontlopen van de eerste ronde van de nacompetitie. Maar ondanks de nipte zege op Achilles '29 - Fries Deschilder maakte in de slotfase de winnende treffer - bleek dat laatste niet haalbaar voor de Brabanders door zeges van VVV en FC Den Bosch.  

Overige uitslagen:
FC Dordrecht –Sparta Rotterdam 0-0
Almere City FC – Willem II 1-2
Helmond Sport – FC Den Bosch 1-2
Telstar – Jong FC Twente 2-1
Excelsior – FC Oss 2-0
MVV Maastricht – Jong PSV 1-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.