Downing keert terug bij jeugdliefde Middlesbrough

Reacties

Stewart Downing maakt komend seizoen zijn rentree bij Middlesbrough en tekent een contract voor vier jaar. De Championship-club neemt de dertigjarige flankspeler over van West Ham United.

Downing keert terug bij jeugdliefde Middlesbrough

Na dienstverbanden bij Aston Villa, Liverpool en West Ham United keert Downing terug op het oude nest. De flankspeler komt uit de jeugdopleiding van de huidige club van Nederlander Yanic Wildschut en speelde al 226 officiële wedstrijden voor Boro.

In het Riverside Stadium speelde Downing zich in de kijker van het Engelse nationale elftal. De linkspoot debuteerde in 2005 voor The Three Lions in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Oranje. De Middlesbrough-aanwinst heeft 35 interlands achter zijn naam staan.

Na de degradatie in het seizoen 2008/09 verliet het kind van de club Middlesbrough voor een avontuur bij Aston Villa. Twee seizoenen later plukte Liverpool de Engelsman met de afgemeten voorzet weg uit Birmingham. Na 91 optredens voor The Reds besloot Downing zijn loopbaan te vervolgen bij West Ham United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.