Dost voorkomt met twee goals eerste nederlaag Schreuder bij Club Brugge

Bas Dost heeft in de tweede wedstrijd onder Alfred Schreuder wederom zijn waarde bewezen voor Club Brugge. De 32-jarige spits voorkwam met twee goals een nederlaag tegen Standard Luik, nadat hij vorige week ook al trefzeker was tegen Sint-Truiden (2-0).

Standard Luik
2 - 2
Club Brugge
Club Brugge

Dost was onder de naar AS Monaco vertrokken Philippe Clement niet zeker van een basisplaats, maar verscheen zondag in Luik voor de tweede keer aan de aftrap onder Schreuder. Precies zoals de Nederlandse goalgetter al hoopte. En vooralsnog betaalt de boomlange aanvaller het vertrouwen van zijn landgenoot ook terug.

Twee keer kwam Club namelijk op achterstand tegen Standard, beide keren was het Dost die de stand weer gelijk trok. In de veertigste minuut kopte hij raak uit een voorzet van Hans Vanaken, in de 59ste minuut tikte hij binnen nadat Charles De Ketelaere met een heerlijk hakje Tajon Buchanan had vrijgespeeld.

Treffer nummer negen en tien van Dost waren niet genoeg voor de overwinning, omdat Standard tot twee keer toe de leiding nam. Nadat een knappe goal van Noa Lang werd afgekeurd wegens buitenspel van Dost, opende Mathieu Cafaro in de tiende minuut de score. En vlak na rust herstelde Renaud Emond de voorsprong.

Een punt bleek het hoogst haalbare voor Club, dat vanaf de 83ste minuut met een man minder speelde door een rode kaart voor Jack Hendry. De Ketelaere probeerde het daarna nog wel, maar zijn schot werd geblokt. En dus moest Schreuder, die ook Ruud Vormer een basisplaats gaf, zijn eerste puntenverlies slikken.