Dost voor duel met Huntelaar: 'Kijk alleen naar mezelf'

Reacties

De topper VfL Wolfsburg – Schalke 04 van vrijdag is ook het duel van de Super-Knipser aus Holland. Bas Dost heeft in de aanloop naar die wedstrijd geen oog voor Klaas-Jan Huntelaar.

Dost voor duel met Huntelaar: 'Kijk alleen naar mezelf'

Volgende week hebben ze bij Oranje een gezamenlijk doel, vrijdag staan ze nog als concurrenten tegenover elkaar in Wolfsburg. Bas Dost en Klaas-Jan Huntelaar hebben beide naam gemaakt als goalgetters, waarbij het Bundesliga-gemiddelde van de eerste wat achter blijft. De spits van Wolfsburg staat op 0,45 doelpunt per wedstrijd (29 goals in 64 duels), terwijl de aanvoerder van Schalke 04 een moyenne heeft van 0,53 (69 goals in 130 duels).

Die cijfers spoken allerminst door het hoofd van Dost. 'Ik kijk niet naar hoeveel goals hij heeft gemaakt. Dat interesseert mij ook niet. Ik kijk alleen naar mezelf', zegt Dost in Duitse media een dag voor het duel van de Super-Knipser aus Holland.

Bij het Nederlands elftal heeft Dost gezien waar Huntelaar toe in staat is. 'Ik weet dat hij veel scoort als hij in goede vorm is. Dat gun ik hem ook, omdat hij ook een Nederlander is en ik vroeger al een fan van hem was. Maar hopelijk scoort hij niet tegen ons.'

Beide clubs hebben uit de eerste twee duels vier punten gehaald. Voor Wolfsburg was dat een teleurstelling. 'Tegen Eintracht Frankfurt en 1. FC Köln moet je zes punten verwachten. Maar als je wint van Schalke en koploper wordt, dan zegt iedereen weer dat we super zijn begonnen aan het seizoen', geeft Dost de relativiteit aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.