Dost pareert kritiek: 'Dan ben ik maar een zeur'

Reacties

Bas Dost (26) heeft vrijdagavond na het oefenduel met Ajax (1-1) nog maar eens aangegeven dat hij niet per se weg wil bij VfL Wolfsburg. De spits erkende wél te hebben getwijfeld over zijn toekomst en kon maar weinig met de kritiek die zijn trainer Dieter Hecking onlangs leverde.

Dost pareert kritiek: 'Dan ben ik maar een zeur'

De voormalige spits van FC Emmen, Heracles Almelo en SC Heerenveen maakte vorig seizoen naam in de Bundesliga met zestien goals in 21 duels. Toch was de aanvaller van de bekerwinnaar en de nummer twee van vorig seizoen in de beginfase van dat seizoen geen vaste waarde. Door vanaf december aan de lopende band te gaan scoren, werd hij dat wel.

'Ik was alleen het laatste half jaar eerste keus', zei Dost in gesprek met FOX Sports, terugblikkend op het vorige seizoen. 'Daarom heb ik wel getwijfeld. Nu ik vaste waarde ben, wil ik dat vooral zo houden. Ik ben gelukkig bij Wolfsburg', aldus Dost, die deze zomer een concurrent naar Wolfsburg zag komen. Max Kruse werd voor twaalf miljoen euro overgenomen van Borussia Mönchengladbach.

Dat Dost twijfelde, kon op maar weinig begrip van Hecking rekenen. De coach stelde openlijk dat het getwijfel van de Nederlander en het zinspelen op een vertrek hem op zijn zenuwen werkte. 'Ja, wat moet ik ervan zeggen', stelde Dost desgevraagd over die kritiek van zijn coach. 'Trainers, hè. Dan ben ik maar een zeur. Volgens mij heb ik de hele vakantie niets gezegd...'

In de Amsterdam Arena deed Dost alleen de eerste helft mee bij Wolfsburg. 'Oefenwedstrijden horen erbij. Het is niet wat ik het liefst doe. Ik heb ook niet heel goed gespeeld, maar daar gaat het nu nog niet om. We moeten vooral fit worden en het gaat erom dat je aan het einde van de voorbereiding speelt', meende de aanvaller, die lovende woorden over had voor Ajax. 'Ze speelden gedurfd. Terwijl wij volle bak druk zetten, voetbalden ze er steeds goed onderuit. Ajax staat er goed op, al zijn wij ook nog niet helemaal waar we moeten zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.