Dost: 'Op de juiste momenten toegeslagen'

VfL Wolfsburg liet vrijdag Bayern München geslagen achter. Bas Dost legde de basis voor de onverwachte herstart van de Bundesliga.

'We hebben op kansen gewacht en op het juiste moment toegeslagen', zei Dost na de 4-1 zege op Bayern München. De spits legde in de eerste helft met doelpunten in de vierde en de laatste minuut van de eerste helft de basis voor het onverwachte resultaat.

'Ik had wel een beetje geluk', keek Dost terug op de 2-0 van zijn voet, waarbij de bal zeer fraai in de kruising ging. De spits herhaalde het kunststukje van Branko Jelic, die in 2008 met Energie Cottbus de laatste was die in de eerste helft twee keer tegen Bayern scoorde.

Trainer Dieter Hecking kon ook niet anders dan zijn spelers complimenteren. 'Als je Bayern wil verslaan, dan heb je zo'n dag nodig. De ploeg heeft alles gedaan wat we vooraf hadden besproken. We wilden Bayern een beetje uit de tent lokken, de bal veroveren en dan snel omschakelen. Daarin zijn we honderd procent geslaagd. Deze zege hadden we echt niet verwacht.'

'Maar ik ben nog trotser op de jongens', refereerde Hecking aan de extra betekenis van het eerste duel in 2015. 'Ik had vertrouwen dat ze konden omgaan met de moeilijke situatie in het eerste duel na de dood van Junior Malanda.'