Dost na hattrick nieuwe koploper Gouden Schoen-klassement

Reacties

Bas Dost is de nieuwe topscorer van Europa. De Nederlander maakte zaterdagavond een hattrick voor zijn club Sporting Lissabon in het duel met Boavista (4-0). Dost is daardoor samen met Edinson Cavani en Lionel Messi de meest trefzekere speler van de grote competities van Europa.

Dost na hattrick nieuwe koploper Gouden Schoen-klassement

Met zes goals in zijn twee wedstrijden voor de interlandbreak was Dost in maart in absolute bloedvorm. Vorige week tegen FC Arouca bleef de naam van de Nederlander voor de verandering eens van het scorebord verwijderd. Ook tegen Boavista was het een ploeggenoot van Dost die de score opende. Alan Ruíz deed dat in de twintigste minuut door een goedlopende aanval af te ronden.

Vervolgens was het de beurt aan Dost. Bruno César reageerde alert op een beroerde terugspeelbal van de bezoekers en bediende de 27-jarige spits, die in een leeg doel raak schoot. Vlak na rust konden de handen van de boomlange Deventenaar weer de lucht in. Dost mocht aanleggen voor een strafschop na een overtreding op César en faalde niet: 3-0.

Een kwartier later maakte Dost zijn hattrick compleet door raak te schieten na een vlotlopende counter van de gastheren. Opnieuw was César de aangever voor de Nederlander, die zijn doelpuntentotaal daarmee naar 27 bracht.

Dost gaat daarmee gedeeld aan kop in het klassement om de Gouden Schoen. De door FC Emmen opgeleide spits deelt die koppositie met Messi. De Argentijn had echter wel meer minuten nodig om zijn competitietreffers te maken. Robert Lewandowski en Pierre-Emerick Aubameyang zijn de naaste belagers van Dost en Messi.

Klassement Gouden Schoen
Speler Club Punten
Bas Dost Sporting Lissabon 54
Lionel Messi Barcelona 54
Robert Lewandowski Bayern München 52
Pierre-Emerick Aubameyang Borussia Dortmund 50
Luis Suárez Barcelona 48
Andrea Belotti Torino 46
Anthony Modeste 1. FC Köln 46
Edin Dzeko AS Roma 46

Edinson Cavani heeft weliswaar evenveel gescoord als Bas Dost en Lionel Messi, maar omdat hij zijn goals in de Ligue 1 gemaakt heeft, krijgen ze de factor 1,5

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.