Dost met goal naar halve finale, spektakel bij Freiburg

Het VfL Wolfsburg van spits Bast Dost heeft zich evenals SC Freiburg geplaatst voor de halve finales van de strijd om de DFB Pokal. De Nederlandse spits droeg met een goal bij aan het bereiken van de halve eindstrijd.

Kickers Offenbach – VfL Wolfsburg 1-2Op bezoek bij de derdedivisionist, die verrassend tot de kwartfinale gekomen was, ging het niet gemakkelijk voor Wolfsburg. Pas na rust brak de Kroaat Ivica Olic de ban.

Dost (foto) nam na 71 minuten eigenhandig de laatste twijfel weg. Hij zorgde van dichtbij simpel voor de 0-2, waardoor de aansluitingstreffer van Marcel Stadel geen soelaas meer bood.

FSV Mainz 05 – SC Freiburg 2-3Bij dit bekerduel was een stuk meer spektakel te aanschouwen. Daniel Caligiuri groeide bij de bezoekers uit tot de held. Eerst dwong hij in de derde minuut van blessuretijd een verlenging af met een rake strafschop, waarna hij in de 108ste minuut zijn ploeg naar de laatste vier schoot.

Pas in de 86ste minuut had Ivan Santini namens Freiburg de aansluitingstreffer gemaakt. Shawn Parker en Niki Zimling (voormalig NEC Nijmegen) hadden Mainz binnen vier minuten een 2-0 voorsprong bezorgd. Dat bleek evenwel niet voldoende voor de volgende ronde, zou tijdens de knotsgekke slotfase blijken. Dat kwam mede doordat Zdenek Pospech in de 65ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg, waarna zijn ploeg alsnog bezweek.

Woensdag strijden Bayern München en Borussia Dortmund in een confrontatie om een ticket voor de halve finale, evenals VfB Stuttgart en VfL Bochum (Tweede Bundesliga). Voor Freiburg is het de eerste keer ooit dat de halve finale is bereikt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.