'Dost is juist heel enthousiast over Feyenoord'

Reacties

Bas Dost (25) staat wél open voor een transfer naar Feyenoord. In een interview met Kicker zei de spits van VfL Wolfsburg geen trek te hebben in een terugkeer naar de Eredivisie, maar dat berust volgens zaakwaarnemer Henk Nienhuis op 'een miscommunicatie'.

'Dost is juist heel enthousiast over Feyenoord'

'Feyenoord zou ten opzichte van Wolfsburg een stap terug zijn. En ik ben juist ooit naar Wolfsburg gekomen om in een sterkere competitie dan de Nederlandse te spelen', zo citeerde Kicker zondag uit de mond van de voormalige spits van FC Emmen, Heracles Almelo en SC Heerenveen.

'Bas is heel enthousiast over Feyenoord', bestrijdt Nienhuis die zienswijze in het AD. 'De gesprekken met Feyenoord zijn juist heel positief geweest. We hebben een paar weken geleden in Zeist met Martin van Geel en Fred Rutten om de tafel gezeten. De laatste heeft toen heel duidelijk verteld wat zijn plannen zijn. Bas zou daarin uitstekend passen.'

Ook de financiële component zou een gang naar De Kuip niet al bij voorbaat in de weg staan. 'Bas heeft juist aangegeven dat hij salaris wil inleveren', aldus Nienhuis. 'Hij vindt Feyenoord een fantastische club. Het is alleen afwachten wat VfL Wolfsburg wil. Zo hebben we het ook met elkaar afgesproken.'

Wolfsburg is nog naarstig op zoek naar een nieuwe (top)spits. Romelu Lukaku van Chelsea werd al vaak genoemd. Zolang er nog geen nieuwe spits is, zullen de Duitsers Dost geen vrijgeleide naar De Kuip geven. Dost kampt zelf overigens nog met een enkelblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.