Dost helpt Bruma aan succesvol Wolfsburg-debuut

Jeffrey Bruma heeft zijn eerste officiële duel met VfL Wolfsburg gewonnen. Mede dankzij een doelpunt van Bas Dost bereikten Die Wölfe de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi ten koste van FSV Frankfurt (1-2).

VfL Wolfsburg kwam tegen FSV Frankfurt, dat uitkomt in Derde Bundesliga, sterk uit de startblokken. Dost bracht in de zestiende minuut de 0-2 op het scorebord door via de onderkant van de lat raak te schieten. Een eigen doelpunt van Steffen Schäfer had Die Wölfe aan een voorsprong geholpen.

Voor Dost is het mogelijk zijn laatste treffer in Duitse dienst. De Oranje-international wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek bij VfL Wolfsburg, dat met Mario Gómez al een nieuwe spits heeft binnengehaald. De Duitser is door een bovenbeenblessure nog niet inzetbaar.

Ondanks de sterke start dreigde het debuut van Bruma bij Wolfsburg uit te monden in een teleurstelling. Na de aansluitingstreffer kort na rust was FSV Frankfurt enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Maar een verlenging bleef Wolfsburg bespaard.