Dost en Huntelaar schieten weinig op met punt

Reacties

Bas Dost heeft namens VfL Wolfsburg niet het verschil kunnen maken tegen FC Augsburg. Klaas-Jan Huntelaar kwam met Schalke 04 niet tot winnen tegen Bayer Leverkusen.

Dost en Huntelaar schieten weinig op met punt

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 0-0
De eerste helft was redelijk gelijkwaardig, maar het was aanvoerder Paul Verhaegh van de thuisploeg die de grootste kans kreeg. De rechtsback hielp deze mogelijkheid echter om zeep tegen de club waar Bas Dost (op de foto met Ragnar Klavan) in de basis begonnen was.

De Nederlander werd halverwege de tweede helft vervangen door trainer Dieter Hecking. Hoewel Wolfsburg domineerde, bracht ook die wissel geen verandering in de doelpuntloze stand. André Schürrle hielp de grootste twee kansen van Die Wölfe om zeep. Wolfsburg maakte het duel af met tien man, nadat Dante kort voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg.

Wolfsburg staat na de remise derde met 25 punten. Augsburg schuift in de strijd tegen degradatie een plekje op en staat nu zestiende met tien punten.

Bayer Leverkusen - Schalke 04 1-1
Schalke kwam vijf minuten na rust op voorsprong via Eric-Maxime Choupo-Moting, die afrondde na een vlijmscherpe counter. In de eerste helft was Leverkusen het dichtst bij een doelpunt geweest. Karim Bellarabi had namelijk op de lat geknald, terwijl Javier Hernández een grote kans onbenut gelaten had.

Laat in de tweede helft kreeg Leverkusen alsnog waar het recht op had. Hernández trof namelijk doel met een door Sascha Riether van richting veranderd schot. Leverkusen en Schalke staan met 21 punten bovenin de middenmoot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.