Dortmund vergroot met zege misère Bayern München

Bayern München blijft teleurstellen in Duitsland. Op bezoek bij Borussia Dortmund liep het elftal van trainer Louis van Gaal al tegen de derde nederlaag van het seizoen aan. De thuisploeg won de zesde competitiewedstrijd op rij. Werder Bremen nam een puntje mee bij Bayer Leverkusen.

Borussia Dortmund-Bayern München 2-0 In het eerste bedrijf leek een overwinning voor Borussia niet tot de opties te behoren. Bayern, met Edson Braafheid en Mark van Bommel in de basis, was de bovenliggende partij, maar vergat te scoren. Met name spits Mario Gomez mocht zich het gebrek aan doelpunten aanrekenen. Twee keer faalde hij in de afronding, al redde goalie Roman Weidenfeller bij de tweede poging knap.

Na rust was het een heel ander verhaal. Borussia kwam zeven minuten na de onderbreking door Lucas Barrios op een voorsprong. De Paraguayaan schoot via Holger Badstuber raak.

Voormalig middenvelder van Feyenoord, Nuri Sahin, maakte het succesverhaal voor Dortmund na precies een uur spelen compleet. Zijn schitterende vrije trap was trefzeker en stelde Bayern voor een onmogelijke opgave.

In het laatste halfuur kon München, waar Braafheid inmiddels gewisseld was, de Dortmund-defensie niet meer verontrusten.

Door de nederlaag bezet Der Rekordmeister de zeer teleurstellende twaalfde plaats met acht punten uit zeven duels. Dortmund houdt de druk op koploper Mainz. De achterstand van de nummer twee bedraagt slechts drie punten.

Bayer Leverkusen-Werder Bremen 2-2 Werder Bremen kwam op voorsprong door Patrick Helmes. Hugo Almeida en Marko Marin bogen die achterstand echter om in een 1-2 voorsprong. De thuisploeg had het twaalf minuten voor tijd aan Eren Derdiyok te danken dat de punten gedeeld werden.

VfB Stuttgart-Eintracht Frankfurt 1-2 Stuttgart kon het tegen Frankfurt niet bolwerken. Na ruim een kwartier spelen zetten de Griek Theofanis Gekas de uitploeg op voorsprong. De aanvaller kon koppend scoren, nadat een ingooi in het zestienmetergebied van Stuttgart plofte.

In het tweede bedrijf kon Chris, eveneens met het hoofd, de marge vergroten naar 0-2. In de slotfase maakte Pavel Pogrebnyak met een intikker nog wel de aansluitingstreffer, maar verder liet Frankfurt het niet meer komen.