Groep J: PSG pakt leiding, Sevilla dief in Dortmund

Paris Saint Germain pakte in Groep J de leiding door eenvoudig met 2-0 te winnen van Karpaty Lviv. Borussia Dortmund en Sevilla volgen met ieder een overwinning op drie punten. In hun onderlinge duel waren de Duitsers de beteren, maar gingen de defensieve Spanjaarden met de zege aan de haal.

Borussia Dortmund-Sevilla 0-1Waar Borussia Dortmund uitstekend presteert in de Bundesliga - tweede plaats achter FSV Mainz 05 - is Sevilla matig begonnen in de Primera División en ontsloeg deze week coach Antonio Álvarez. Zijn opvolger Gregorio Manzano koos ervoor om zijn ploeg verdedigend te laten spelen tegen de Duitsers.

De thuisploeg had dan ook het overwicht en kreeg enkele kansen. Het waren echter de bezoekers die op slag van rust de leiding namen. Bij een vrije trap van de Spanjaarden probeerde Neven Subotic op te ruimen, maar schoot daarbij tegen de voet van Luca Cigarini wiens carambole Roman Weidenfeller kansloos liet.

Kort na rust moest Borussia proberen de achterstand goed te maken toen Marcel Schmelzer zijn tweede gele kaart, vanwege een vermeende schwalbe, kreeg van arbiter Michael Dean. Ook in ondertal bleef Dortmund de betere ploeg en kreeg via Shinji Kagawa de grootste kans op de gelijkmaker. De Japanner mikte echter vrij voor Andrès Palop op het aluminium.

Paris Saint-Germain-Karpaty Lviv 2-0Paris Saint Germain was snel klaar met de Karpaty Lviv. Na vier minuten zette Christophe Jallet met een machtig afstandsschot de Fransen op voorsprong. Binnen twintig minuten was het bekeken toen Nené PSG op een 2-0 voorsprong bracht.