Dortmund simpel langs team Verbeek, blessure Verhaegh

Gertjan Verbeek heeft op bezoek bij Borussia Dortmund niet gestunt met zijn 1. FC Nürnberg: 3-0. Bayer Leverkusen ging voor de vijfde keer op rij onderuit: 0-1 tegen FSV Mainz 05. De voor Oranje opgeroepen Paul Verhaegh viel bij FC Augsburg geblesseerd uit.

Borussia Dortmund – 1. FC Nürnberg 3-0
Borussia Dortmund heeft in eigen huis geen fout gemaakt tegen 1. FC Nürnberg van trainer Gertjan Verbeek. Na rust liep Dortmund uit naar een terechte 3-0 zege.

Gertjan Verbeek ziet toe hoe zijn elftal het hoofd moet buigen voor Borussia Dortmund

Al voor rust was de thuisploeg dominant en Nürnberg mocht zich gelukkig prijzen dat het bij rust nog 0-0 stond. Toch had Verbeek aan de leiding kunnen staan, want Tomas Pekhart raakte in de eerste helft de paal. Nürnberg-doelman Raphael Schäfer leverde opnieuw een prima prestatie, nadat hij vorige week de hoofdrol voor zich opeiste door twee strafschoppen te keren.

In de 51ste minuut werd Schäfer toch geklopt. In eerste instantie bracht hij nog redding op een kopbal van Robert Lewandowski (foto boven), maar bij de rebound van Mats Hummels was hij kansloos. Dertien minuten later besliste Lewandowski de wedstrijd door koelbloedig af te ronden na een pass van Henrikh Mkhitaryan. Diezelfde Mkhitaryan zorgde in de 83ste minuut voor het slotakkoord, door de 3-0 te maken. Dortmund klimt door de zege naar de tweede positie in de Bundesliga, terwijl Nürnberg dertiende staat.

FC Augsburg – Hannover 96 1-1 FC Augsburg is in de thuiswedstrijd tegen Hannover 96 Paul Verhaegh kwijtgeraakt. De Nederlandse rechtsback verliet na 24 minuten per brancard het veld. Verhaegh kampt ogenschijnlijk met een stevige knieblessure, die hem wel eens de oefeninterland tegen Frankrijk kan kosten.

Paul Verhaegh verlaat het veld per brancard

De dertigjarige verdediger behoorde tot de definitieve selectie voor dat duel. Mede door een doelpunt van Ragnar Klavan (ex-AZ) hield Augsburg uiteindelijk een punt over aan het duel met Hannover 96: 1-1.

Bayer Leverkusen – FSV Mainz 05 0-1
Lange tijd was Bayer Leverkusen in de Bundesliga de grootste bedreiging voor koploper Bayern München, maar het elftal van trainer Sami Hyypiä is bezig aan een vrije val. Thuis tegen FSV Mainz 05 werd voor de vijfde keer op rij een officieel duel verloren. Een doelpunt van Jean-Eric Choupo-Moting in de 37ste minuut was voor de bezoekers genoeg voor de overwinning. Leverkusen zakt door het verlies naar de derde plaats.