Dortmund rekent af met stuntploeg en treft Bayern München

Borussia Dortmund heeft zich dinsdag geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de DFB-Pokal. De ploeg van trainer Thomas Tuchel had het een helft lastig in Osnabrück, maar rekende na rust alsnog simpel af met Derde Ligaclub Sportfreunde Lotte: 0-3.

Borussia Dortmund was van tevoren gewaarschuwd voor het uitduel met Sportfreunde Lotte. De ploeg van trainer Ismail Atalan manifesteerde zich in het bekertoernooi als stuntploeg door op de weg naar de kwartfinale onder meer Werder Bremen en Bayer Leverkusen uit te schakelen.

Sportfreunde Lotte liet ook tegen Dortmund zien dat het zich niet zomaar gewonnen gaf. De bezoekers, die het moesten doen zonder de geblesseerde Pierre-Emerick Aubameyang, hadden het in de beginfase moeilijk en kwamen enkele keren goed weg.

Dortmund had in de tweede helft echter aan een paar goede momenten genoeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na 57 minuten werkte Christian Pulisic de openingstreffer binnen na goed voorbereidend werk van Ousmane Dembélé en tien minuten later was het duel al beslist. Een voorzet uit een vrije trap werd na goed terugkoppen van dichtbij binnengeschoten door André Schürrle.

Marcel Schmelzer bepaalde de eindstand op 0-3 nadat zijn vrije trap slecht werd verwerkt door doelman Benedikt Fernandez. Daarmee kwam definitief een einde aan het bekersprookje van Sportfreunde Lotte. Borussia Dortmund neemt het in de halve finale op tegen Bayern München, dat eerder deze maand Schalke 04 uitschakelde. De andere halve eindstrijd gaat tussen Eintracht Frankfurt en Borussia Mönchengladbach. De duels worden op 25 en 26 april gespeeld.