Dortmund met de schrik vrij na opvallend geknoei Hummels

Reacties

Borussia Dortmund mag zijn handen dichtknijpen dat het geen averij heeft opgelopen in de titelrace. Scheidsrechter Guido Winkmann speelde de hoofdrol tegen FC Ingolstadt 04 (2-0).

Dortmund met de schrik vrij na opvallend geknoei Hummels

Pierre-Emerick Aubameyang brak een kwartier voor tijd op aangeven van Lukasz Piszczek de ban met zijn negentiende van het seizoen. Daarmee zet hij zijn indrukwekkende reeks voort door in elke thuiswedstrijd te scoren. Zijn teller in het Signal Iduna Park bracht hij daarmee al op dertien, één doelpunt meer dan heel FC Ingolstadt deze hele competitie pruduceerde (!).

Zover had het echter nooit mogen komen. Aubameyang stond namelijk buitenspel en ook daarvoor had arbiter Winkmann de thuisclub al een paar keer het voordeel van de twijfel gegeven, om het maar voorzichtig uit te drukken. Mats Hummels ontsnapte namelijk voor rust aan een penalty tegen en later aan een zeer opmerkelijke eigen goal.

Hummels liet zich in de tweede helft opjagen door Dario Lezcano, waarbij de aanvoerder van Dortmund in paniek met een lob terugspeelde op zijn eigen keeper Roman Bürki. De Zwitserse sluitpost kon echter niet meer bij de bal, maar Winkmann floot tot opluchting van Hummels voor een fout van Lezcano. De thuisclub bakte er zonder Marco Reus en Ilkay Gündogan namelijk weinig van tegen de promovendus.

Nadat Ingolstadt uiteindelijk toch de veelbesproken treffer van Aubameyang had moeten slikken, schoof de Gabonees ook zijn twintigste van deze jaargang nog binnen (2-0). Daarmee is de achterstand op koploper Bayern München, dat zondag 1899 Hoffenheim treft, gereduceerd tot vijf punten. Ingolstadt staat tiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.