'Onoverwinnelijk' Gladbach verliest ook in Mainz

Reacties

Van de onoverwinnelijkheid van Borussia Mönchengladbach is weinig meer over. De ploeg van trainer André Schubert bleef voor de winterstop nog tien competitieduels op rij ongeslagen, maar ging vrijdagavond op bezoek bij FSV Mainz (1-0) weer onderuit.

'Onoverwinnelijk' Gladbach verliest ook in Mainz

De herstart van de Bundesliga had vorige week al een teleurstellende thuisnederlaag tegen Borussia Dortmund (1-3) opgeleverd. Omdat Bayer Leverkusen medio december ook al met 5-0 te sterk was, dreigt Gladbach steeds meer terrein te verliezen in de strijd om de bovenste vier plaatsen. Mainz (zesde) kruipt dichterbij terwijl Leverkusen, Schalke 04 en VfL Wolfsburg later dit weekend de huidige nummer vier op de ranglijst kunnen passeren.

De Nederlandse verdediger Roel Brouwers zag vanaf de bank hoe Mainz aan een fraai afstandsschot van Christian Clemens, die zijn honderdste Bundesliga-duel speelde, genoeg had om de eerste Bundesliga-zege sinds begin december te boeken. Raffael kreeg in de tweede helft nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar de Braziliaanse clubtopscorer (zeven goals) verzuimde het overwicht van Die Fohlen te belonen.   

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.