Dortmund klimt uit dal met overwinning op Hoffenheim

Borussia Dortmund heeft op bezoek bij 1899 Hoffenheim de draad weer opgepakt in de Bundesliga. Na drie duels zonder zege won de landskampioen weer eens met 3-1, dankzij doelpunten van Mario Götze, Kevin Grosskreutz en Robert Lewandowski.

Dortmund en Hoffenheim speelden in de eerste helft in een te laag tempo om het publiek in Sinsheim te vermaken. Toch werd er gescoord. Götze waagde na 25 minuten maar eens een poging en schoot de bal langs Hoffenheim-keeper Koen Casteels in de korte hoek. Tien minuten later was het alweer gelijk, omdat Sven Schipplock raak schoot na een voorzet van Kevin Volland.

In de tweede helft nam Dortmund dan toch afstand van Hoffenheim. Hoewel de ploeg van trainer Jürgen Klopp nog steeds niet sprankelde, kon Grosskreutz in de 58ste minuut na een snelle aanval via Götze en Marco Reus voor 2-1 zorgen. Nauwelijks tien minuten later beslechtte Lewandowski het pleit met een rake stift.

Zo boekte Dortmund de eerste competitieoverwinning sinds 24 november, toen het op bezoek bij FSV Mainz 05 met 2-1 won. De drie punten brengen Dortmund terug naar de derde plaats ten koste van Eintracht Frankfurt. Met de winterstop in aantocht bedraagt de achterstand op Herbstmeister Bayern wel twaalf punten. Hoffenheim is zestiende met twaalf punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.