'Dortmund kan heel goed de juiste club voor Eriksen zijn'

Borussia Dortmund is volgens Morten Olsen een geschikte club voor Christian Eriksen. De Deense bondscoach ziet de Bundesliga als een passend podium voor de Ajax-middenvelder.

'Dortmund kan heel goed de juiste club voor Eriksen zijn'

Borussia Dortmund heeft serieuze interesse voor Eriksen. Trainer Jürgen Klopp informeerde al bij zijn Ajax-collega Frank de Boer over de Deense middenvelder. Olsen staat positief tegenover een transfer van de international naar BVB.

'Alles draait om het zetten van de juiste stap', zegt Olsen in het Deense BT. 'Er zijn veel clubs waar je relatief snel een goede speler kunt worden. Borussia Dortmund is daar een van.'

De kwaliteiten van Eriksen komen volgens Olsen goed tot hun recht in de Duitse competitie. 'De Bundesliga kan hem goed liggen, omdat hij goed beweegt en daarin net iets meer ruimte krijgt dan in andere Europese topcompetities', aldus de bondscoach, die vanwege zijn verleden bij 1. FC Köln ook bekend is met het Duitse voetbal.

Borussia Dortmund is een goede bestemming voor Eriksen. 'Het is een club met jonge spelers en een aparte speelstijl', aldus Olsen. 'Dus als ze interesse hebben, zoals het geval lijkt, dan is dat omdat ze denken dat Christian past in hun speelstijl. Het kan heel goed de juiste club voor hem zijn.'

Eriksen, die in vier seizoenen bij Ajax tot 156 wedstrijden kwam, ziet een overstap naar Borussia Dortmund zitten. Maar de 21-jarige middenvelder houdt nog alle opties open. Zijn contract in Amsterdam loopt nog één jaar door.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen