Dortmund heeft geen kind aan het United van Mourinho

De eerste serieuze oefenwedstrijd van Manchester United onder leiding van de nieuwe manager José Mourinho is uitgelopen op een teleurstelling. Borussia Dortmund was met 1-4 veel te sterk voor de Engelsen.

Met Daley Blind, Memphis Depay en de nieuwkomers Henrikh Mkhitaryan (foto) en Eric Bailly in de basis kwam United na twintig minuten op achterstand. Sam Johnstone, de doelman van United in de eerste helft, schatte een vrije trap van Pierre-Emerick Aubameyang helemaal verkeerd in. De rebound was een prooi voor Gonzalo Castro: 0-1.

Nog voor rust liep het flink versterkte Dortmund uit naar 0-2. Na een handsbal van Antonio Valencia ging de bal op de stip en Aubameyang benutte het buitenkansje feilloos. Na rust keerde Memphis niet meer terug op het veld. De Nederlander zag Dortmund in de 57ste minuut op prachtige wijze op 0-3 komen. Nieuwkomer Ousmane Dembélé draaide Marcos Rojo dol en schoot met rechts hard langs de ingevallen doelman Sergio Romero.

Mkhitaryan redde nog wel de eer van United door op aangeven van Juan Mata de 1-3 te maken tegen zijn oude club, maar verder dan dat kwam de ploeg van Mourinho niet. Het werd zelfs nog 1-4 via een prachtige knal in de kruising van Castro.

Zlatan Ibrahimovic ontbreekt op het trainingskamp van The Red Devils in China. Hij viert nog vakantie.