Mourinho over vakantie Zlatan: 'Spelers net maatpakken'

Reacties

In tegenstelling tot de andere EK-gangers van Manchester United, geniet topaanwinst Zlatan Ibrahimovic nog van een extra lange vakantie. José Mourinho had er op geheel eigen wijze een verklaring voor.

Mourinho over vakantie Zlatan: 'Spelers net maatpakken'

Mannen als David de Gea en Wayne Rooney zijn er tijdens het trainingskamp in China alweer bij, terwijl Spanje en Engeland in tegenstelling tot Zweden de groepsfase van het EK wel overleefden. Desondanks achtte Mourinho het verstandig de 34-jarige Zweed na een lang seizoen met Paris Saint-Germain wat extra tijd te geven om tot rust te komen.

'De beste pakken zijn maatpakken', stelde Mourinho. 'Een maatpak is altijd beter dan een pak dat je in de winkel koopt en misschien wel of toch niet zo goed past. Met spelers werk ik hetzelfde. Geen enkele speler is hetzelfde', zei de Portugese opvolger van Louis van Gaal donderdag tijdens een persconferentie.

'Mijn besluit om Zlatan rust te geven is het resultaat van vele uren studie, observatie en discussie met mijn staf', stelde Mourinho, die Ibrahimovic in deze fase ook nog niet per se nodig heeft. 'Voor de manier waarop ik mijn team opbouw, zijn de spelers op de andere posities belangrijker voor me dan de spits. De spits is het makkelijkste stukje om de puzzel mee compleet te maken.'

Pogba
Wat dat betreft zou het dus handig zijn als Mourinho snel zijn gewenste versterking op het middenveld heeft. Berichten in toonaangevende buitenlandse media wijzen erop dat Paul Pogba voor een wereldrecord van 120 miljoen euro terugkeert op Old Trafford. Mourinho wilde er niet op reageren. 'Ik kan het bevestigen noch ontkennen. Ik kan er niets over zeggen', zei The Special One desgevraagd.

Wel kon hij iets kwijt over de transfers (Ibrahimovic, Eric Bailly en Henrikh Mkhitaryan) die al zijn gedaan. 'Mijn bestuur heeft geweldig werk verricht. Ik heb om vier spelers gevraagd en gaf ze weinig opties. Ze hebben 75 procent van hun werk al gedaan. En ik heb er vertrouwen in dat Ed Woodward ons de speler kan geven die we nodig hebben om het team in balans te brengen. We hebben drie spelers die in dat profiel passen.'

Bekijk hier al onze video's