Dordrecht geeft diep in blessuretijd overwinning weg

Na vier overwinningen op rij staat BV Veendam weer weer met beide benen op de grond. De ploeg van trainer Joop Gall ging ging bij FC Dordrecht echter wel als morele winnaar van het veld (2-2).

Veendam was bezig aan een uitstekende reeks. Achtereenvolgens SC Cambuur, Helmond Sport (KNVB-beker), MVV Maastricht en FC Eindhoven werden verslagen en de Groningers begonnen ook uitstekend aan het uitduel met Dordrecht. In de zevende minuut volleerde Qays Shayesteh een voorzet van Lars Lambooij binnen, maar al snel kwam de thuisclub terug in de wedstrijd.

Bart van Hintum schoot vijf minuten na de 0-1 de gelijkmaker binnen uit een vrije trap. Dordrecht was na de 1-1 ook de bovenliggende partij, maar in de 64ste minuut kwam de voorsprong uit de lucht vallen. Een uittrap van Nick van der Ploeg kwam via Cecilio Lopes bij Erik Quekel terecht, die beheerst afrondde en de thuisclub de overwinning leek te bezorgen. Want het bleef lang 2-1.

Maar diep in blessuretijd trok Bart van Muyen aan de noodrem, waarna hij van het veld werd gestuurd. De vrije trap net buiten het strafschopgebied werd door Marnix Kolder binnengeschoten, waardoor Veendam met een punt huiswaarts kon keren. De ploeg van Gall blijft daardoor elfde met acht punten uit negen duels, Dordrecht heeft er twee minder en staat op de vijftiende plaats.