Domenech: 'Nicolas weigerde zijn excuses te maken'

In een reactie op de beslissing om Nicolas Anelka uit de Franse selectie te verwijderen, kwam bondscoach Raymond Domenech met een opmerkelijk verhaal. De aanvaller van Chelsea werd zaterdag uit de Franse ploeg gezet, nadat het in de rust van het met 2-0 verloren duel met Mexico tot een forse woordenwisseling was gekomen tussen de bondscoach en zijn speler.

Domenech: 'Nicolas weigerde zijn excuses te maken'

'Ik heb na het akkefietje nog een gesprek gehad met Nicolas en hem de mogelijkheid geboden zijn excuses aan te bieden', aldus Domenech. 'Maar dat wilde hij niet. Dus was de beslissing om hem uit de selectie te zetten de juiste. Het spijt me voor de kinderen voor wie de Franse ploeg iets betekent, maar Anelka heeft niet het recht om zich in dergelijke bewoordingen te laten gaan.'

Zondag kreeg Patrice Evra, die het net als Franck Ribéry al had opgenomen voor Anelka, een aanvaring met Robert Duverne. De fitnesscoach van het Franse nationale elftal wordt er van verdacht het lek te zijn die de uitspraken van Anelka naar buiten bracht. Na de woordenwisseling tussen Evra en Duverne weigerden Les Bleus de training aan te vangen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen