Dolberg debuteert in Deense selectie

Reacties

Kasper Dolberg is voor de eerste keer opgeroepen voor het Deense elftal. De negentienjarige spits is dit seizoen de revelatie van Ajax.

Dolberg debuteert in Deense selectie

Hoewel trainer Peter Bosz in september zei dat er 'heel voorzichtig' om moest worden gesprongen met Dolberg, is de Deen inmiddels niet meer weg te denken uit de basisopstelling van Ajax. Dolberg scoorde in tien competitiewedstrijden vijf keer. Dit is ook bondscoach Age Hareide opgevallen, die hem oproept voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan (11 november) en het oefenduel met Tsjechië (15 november).

Denemarken behaalde drie punten uit de eerste drie wedstrijden en bezit de vierde plaats in groep E van de WK-kwalificatie. Een overwinning op Kazachstan is zodoende van groot belang.

Ook Lasse Schöne (Ajax) en Nicolai Jørgensen (Feyenoord) behoren tot de Deense selectie. Andreas Bjelland (ex-FC Twente) maakt zijn rentree. De speler van Brentford liep in augustus 2015 een kruisbandblessure op. Inmiddels is Bjelland weer fit en speelde hij dit seizoen in tien Championship-wedstrijden mee.

Stand Groep E
Land Gespeeld - punten
Montenegro 3-7
Polen 3-7
Roemenië 3-5
Denemarken 3-3
Kazachstan 3-2
Armenië 3-0
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.