Doelpuntloos Middlesbrough evenaart record

Middlesbrough heeft na de verloren uitwedstrijd tegen Fulham (1-0) een Premiership-record geëvenaard. De ploeg van manager Steve McLaren bleef voor de achtste keer op rij zonder doelpunten in een uitduel.

Boro moet het record delen met Sheffield United, dat tussen 18 oktober 1993 en 3 januari 1994 eveneens acht wedstrijden op vreemde bodem niet tot scoren kwam.

Middlesbrough scoorde op 28 september van het vorige jaar voor het laatst in een uitwedstrijd. Destijds bezegelde Joseph Desire-Job in de 58ste minuut de 3-0 zege op Tottenham Hotspur.

Sindsdien bleef de ploeg van middenvelder George Boateng achtereenvolgens tegen Charlton Athletic, Newcastle United, Chelsea, West Bromwich Albion, Arsenal, Aston Villa, Blackburn Rovers en nu dus ook Fulham zonder treffers.

Middlesbrough leed in die acht uitwedstrijden zonder doelpunten ook acht keer een nederlaag. Daarmee is de ploeg langzaam maar zeker op weg naar het Premiership-record van Leicester City, dat in het seizoen 2001/02 liefst twaalf uitduels op rij verloor.

Bekijk hier al onze video's