Doelpuntenregen in België: Brugge en Gent halen uit

AA Gent blijft koploper Racing Genk ook na zondag in het vizier houden. In eigen huis bleven de Buffalo's in een spectaculair duel Zulte Waregem voor. Adrie Koster (foto) haalde met Club Brugge uit op bezoek bij Charleroi.

Doelpuntenregen in België: Brugge en Gent halen uit

AA Gent-Zulte Waregem 5-3Stef Wils tekende zondag voor de openingstreffer namens de thuisploeg. Het bleek de aanzet voor een duel vol hoogtepunten en emotie. Verdediger Rene Sterckx passeerde op ongelukkige wijze zijn eigen doelman en bracht Gent aan een ruimere voorsprong, waarna David Vandenbroeck iets terug kon doen: 2-1.

Toen Rémi Maréval in de 35ste minuut met een rode kaart het veld moest verlaten, leek de rol van Zulte uitgespeeld. Niets was echter minder waar. In een ondertalsituatie kwam de uitploeg langszij via Khaleem Hyland.

Elimane Coulibaly en Yassine El Ghanassy brachten de thuisploeg echter alsnog in veilige haven. Even leek het duel nog te kantelen na de rode kaart voor Zlatan Ljubijankic en de aansluitingstreffer van Teddy Chavalier, maar Randall Azofeifa maakte in de slotfase aan alle twijfel een einde: 5-3. Door de overwinning bedraagt de achterstand van Gent op koploper Genk slechts 3 punten.

Charleroi-Club Brugge 0-5Adrie Koster kon zondag eindelijk weer eens breeduit lachen. Club Brugge, dat een wisselvallige seizoensstart kent, won op bezoek bij Charleroi ruim: 0-5.

Ronald Vargas (2), Ivan Perisic, Vadis Odjidja-Ofoe en Maxime Lestienne werden op het wedstrijdformulier genoteerd als doelpuntenmakers. Door de kinderlijk eenvoudige zege bedraagt het puntentotaal van Blauw-zwart nu tien, een totaal dat goed is voor de zevende plek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen