Club Brugge brengt Genk eerste puntenverlies toe

Club Brugge heeft op eigen veld een punt gepakt tegen koploper RC Genk (2-2), maar voor trainer Adrie Koster en de zijnen lag een driepunter voor het grijpen.

De gasten kwamen na tien minuten spelen weliswaar op voorsprong door een doelpunt van Jelle Vossen, maar konden niet veel later met tien man door nadat de Nederlandse arbiter Kevin Blom middenvelder Kevin De Bruyne met twee keer geel van het veld stuurde.

Brugge, dat dus ruim zeventig minuten met een man meer op het veld stond, kwam echter pas een kwartier na rust langszij door een treffer van Ronald Vargas. Toen een kwartier voor tijd Peter Van der Heyden de thuisploeg met een afstandsknal op voorsprong zette, leek de winst binnen.

Echter, even later schoot Daniel Tözsér namens Genk een vrije trap tegen de touwen: 2-2. Dat was tevens de eindstand. Voor Genk betekende dat het eerste puntenverlies. Wel gaat de ploeg nog aan kop in België met zestien punten uit zes duels.

Club Brugge bivakkeert in de middenmoot met zeven punten uit zes duels.