KV Mechelen vergroot de problemen van Club Brugge

Trainer Adrie Koster staat onder druk bij Club Brugge. Op de nederlaag tegen stadgenoot Cercle volgde op eigen veld een nieuwe zeperd tegen KV Mechelen (1-2).

De oogst na vier wedstrijden is met drie punten mager te noemen. Voor Club Brugge ging het in de eerste helft al mis. Kenny Van Hoevelen deelde in de 21ste minuut namens KV Mechelen de eerste tik uit.

Na ruim een half uur volgde een tweede zware tegenvaller voor Club Brugge. Jonathan Blondel had een overtreding nodig om de doorgebroken Jonathan Wilmet af te stoppen en kon met een rode kaart de kleedkamer opzoeken. Julien Gorius benutte de strafschop en bracht Club Brugge verder in de problemen.

Club Brugge voelde zich in de tweede helft tekort gedaan door scheidsrechter Johan Verbist. De arbiter bleef doof voor de claims op twee strafschoppen en keurde ten onrechte een treffer van Joseph Akpala af.

De ploeg van Koster kwam via Ronald Vargas nog wel tot scoren, maar het was onvoldoende om de derde nederlaag af te wenden.