Doelpuntenmachine Dost tikt de dertig aan voor Sporting

Reacties

Bas Dost heeft vrijdagavond opnieuw het net gevonden voor Sporting Lissabon. De 27-jarige spits maakte in de uitwedstrijd tegen Vitória Setúbal (0-3) zijn 28ste competitiedoelpunt van het seizoen, meer dan grote namen als Radamel Falcao en Jackson Martínez ooit deden in Portugal.

Doelpuntenmachine Dost tikt de dertig aan voor Sporting

Dost had zijn seizoentotaal afgelopen zaterdag flink opgeschroefd door drie keer te scoren tegen Boavista. Zes dagen later bleef het bij de derde en laatste treffer voor Sporting, dat dankzij goals van Gelson Martins en William Carvalho al soeverein leidde toen Alan Ruiz de Nederlandse clubtopscorer in de 62ste minuut bediende met een heerlijke assist. Dost hoefde de bal alleen nog binnen te tikken.

Het betekende de dertigste officiële treffer in Portugese dienst voor Dost, die begin dit seizoen ook nog één keer scoorde voor VfL Wolfsburg in het Duitse bekertoernooi. Met zijn 28 competitiegoals ligt de Oranje-international op koers om de meest trefzekere speler van de afgelopen jaren in de Portugese competitie te worden. Vorig seizoen scoorde Jonas 32 keer voor Benfica.

Dost heeft nog vijf wedstrijden om dat aantal te overtreffen, maar heeft nu grote namen als Falcao (25 goals), Martínez (26) en Óscar Cardozo (26) al achter zich gelaten. Zijn voorganger bij Sporting Islam Slimani (nu Leicester City) scoorde vorig seizoen 27 keer. Mário Jardel is de laatste speler die namens de huidige nummer drie van Portugal vaker scoorde dan Dost: 42 competitiegoals in het seizoen 2001/02.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.