Doelpunten gegarandeerd bij Klassieker in De Kuip

Reacties

● Feyenoord staat in de Eredivisie voor de 58ste keer thuis tegenover Ajax. De bezoekers behaalden in de 57 eerdere onderlinge duels één overwinning meer dan de Rotterdammers: negentien om achttien.

Doelpunten gegarandeerd bij Klassieker in De Kuip

● In de 57 Eredivisie-Klassiekers op Rotterdamse bodem vielen in totaal 218 doelpunten: 110 voor Feyenoord en 108 voor Ajax.

● De Rotterdamse editie van de Klassieker eindigde in de Eredivisie nog nooit in een doelpuntloos gelijkspel.

● Feyenoord hield in competitieverband zes keer de nul in een thuiswedstrijd tegen Ajax. De Amsterdammers stapten zeven keer met een clean sheet van het veld in Rotterdam.

● Inclusief competitieduels van vóór de start van de Eredivisie, de strijd om de KNVB-beker, Johan Cruijff Schaal en play-offs om Europees voetbal stonden Feyenoord en Ajax al 173 keer tegenover elkaar. Ajax won 77 duels, Feyenoord 54.

● Feyenoord won maar één (!) van zijn laatste negentien Klassiekers in alle competities, thuis én uit: W1 G5, V13.

● In de laatste elf Klassiekers (gerekend over alle competities) vielen in totaal 48 doelpunten: twintig voor Feyenoord en 28 voor Ajax.

● Sinds de nederlaag tegen Heracles Almelo op 27 oktober 2013 (1-2) bleef Feyenoord in de Eredivisie zes keer op rij ongeslagen in De Kuip (W4, G2).

● Heracles en FC Twente (1-4 op 11 augustus 2013) zijn de enige twee clubs die dit seizoen op Rotterdamse bodem van Feyenoord wonnen.

● Feyenoord kwam in zijn laatste negentien thuiswedstrijden in de Eredivisie tot scoren (46 goals in totaal).

● Feyenoord-aanvaller Graziano Pellè maakte in 29 officiële thuiswedstrijden voor Feyenoord al 35 doelpunten.

● Feyenoord verloor maar één van zijn 21 thuisduels in de Eredivisie waarin Pellè tot scoren kwam (W18, G2, V1).

● Ajax is in de Eredivisie al dertien opeenvolgende wedstrijden ongeslagen (W11, G2).

● De laatste Amsterdamse nederlaag dateert van 2 november 2013: 0-1 thuis tegen Vitesse.

● Ajax verloor tot dusverre twee van zijn twaalf uitwedstrijden in dit Eredivisieseizoen: W5, G5, V2. Dat gebeurde tegen AZ (3-2) en PSV (4-0).

● In vier van zijn laatste zeven competitiewedstrijden hield Ajax het doel schoon. In de overige drie duels kregen de Amsterdammers maar drie goals tegen.

● Ajax incasseerde zestien van zijn twintig doelpunten dit seizoen in wedstrijden buíten de eigen Arena.

● Vanaf aanstaande zondag doet de doellijntechnologie HawkEye dienst in De Kuip. Niet alleen tijdens de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax, ook in de thuisduels van de Rotterdammers met SC Heerenveen, Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk en SC Cambuur en de bekerfinale krijgt het arbitrale trio ondersteuning van het systeem dat al jarenlang in gebruik is in het toptennis.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.