Doelpunt Van Persie voorkomt verlies Arsenal niet

Arsenal heeft ook de tweede competitiewedstrijd tegen Manchester United verloren (1-2). In Manchester verloor de ploeg van manager Arsène Wenger met 8-2, zondag hield de Londense club de schade beperkt: 1-2.

In de eerste helft bepaalde United het spel grotendeels. De Mancunians waren met name via de flanken gevaarlijk. Telkens als Arsenal probeerde op te rukken eindigde de bal zonder problemen in de handen van United-goalie Anders Lindegaard.

Op slag van rust viel het eerste doelpunt. Een perfecte voorzet van vedette Ryan Giggs eindigde op het hoofd van José Valencia: 0-1. De opgave voor Arsenal om in de tweede helft de achterstand om te buigen was zwaar, maar niet onmogelijk.

Twintig minuten voor tijd werd een prima counter van The Gunners afgemaakt door Robin van Persie. De aanvaller, die eerder nog een enorme kans miste, prikte de bal in het uiterste hoekje van het doel. De treffer van Van Persie (nummer negentien in de Premier League van dit seizoen) mocht niet baten. Tien minuten later werd een prachtige actie van Valencia door Danny Welbeck afgerond: 1-2.

Arsenal had geen antwoord op de tweede treffer van United. Het team voerde de druk op de goal van Lindegaard nog op, maar Manchester hield stand. Door de nederlaag staat Arsenal nu liefst achttien punten achter op koploper Manchester City. United staat drie punten achter op de eeuwige rivaal. Foto's: VI Images