Doelpunt Van Persie baat Arsenal niet tegen Stoke

Arsenal heeft zichzelf op bezoek bij Stoke City een bijzonder slechte dienst bewezen: 3-1. Het laatste restje hoop op de Engelse landstitel is inmiddels vervlogen.

Doelpunt Van Persie baat Arsenal niet tegen Stoke

De Londenaren hadden bij winst in punten op gelijke hoogte kunnen komen met Chelsea, dat met zeventig punten de tweede plaats bezet en later deze zondag de topper tegen koploper Manchester United speelt. Dat scenario behoorde echter in het Britannia Stadium geen moment tot de mogelijkheden.

The Gunners, waar Robin van Persie als aanvoerder in de basis stond, werden vanaf de eerste balomwentelingen op alle fronten afgetroefd door The Potters. Vooral op het fysieke vlak kwam de ploeg van trainer Arsène Wenger tekort. Daar was de openingstreffer na een klein halfuur spelen een goed voorbeeld van.

Een afdraaiende vrije trap werd door de inlopende Kenwyne Jones met de borst het doel ingelopen. De boomlange aanvaller uit Trinidad werd daarbij geen strobreed in de weg gelegd door de schutterende Johann Djourou: 0-1. Nog voor rust tekende Jermaine Pennant met een van richting veranderd afstandsschot voor de tweede treffer van Stoke.

Wenger had gezien dat zijn ploeg kracht tekort kwam en bracht bij het begin van de tweede helft de fysiek sterke Nicklas Bendtner en Martouane Chamakh in de ploeg ten koste van vedergewichten Aaron Ramsey en Andrei Arshavin.

Gaandeweg kreeg Arsenal meer grip op de wedstrijd. Vooral Van Persie toonde zich bedrijvig en zag dat tien minuten voor tijd beloond worden met een doelpunt. De Nederlander haalde met rechts hard uit en zag de bal onder de Bosnische doelman Asmir Begovic door schuiven: 2-1. Een minuut later bracht Stoke de marge alweer op twee toen Jonathan Walters met een raak puntertje belabberd uitverdedigen van opnieuw Djourou afstrafte.

Arsenal blijft met het verlies staan op plaats drie met 67 punten uit 36 duels. Nummer vier Manchester City, dat zaterdag al verloor van Everton, volgt op vijf punten. Er staan in de Premier League nog twee speelronden op het programma. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's