Doelpunt Strootman niet genoeg voor elfde zege AS Roma

AS Roma is er ondanks een treffer van Kevin Strootman niet in geslaagd om de elfde opeenvolgende overwinning in de Serie A te boeken. In Turijn kwam de koploper niet niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Torino.

Doelpunt Strootman niet genoeg voor elfde zege AS Roma

Door het gelijke spel liet Roma tevens de kans liggen om het record van het Tottenham Hotspur van het seizoen 1960/61 te evenaren. De Londenaren slaagden er in tegenstelling tot Roma wel in om de eerste elf competitiewedstrijden te winnen. Grote spelbreker voor Roma was Alessio Cerci.

De aanvaller rondde bekwaam af op aangeven van Riccardo Meggiorini en bepaalde met zijn doelpunt direct de eindstand. En dat terwijl de koploper goed uit de startblokken kwam. Dat resulteerde na een half uur in een 1-0 voorsprong dankzij Kevin Strootman.

De middenvelder van Oranje was het eindstation van een vlot lopende aanval en tekende daarmee zijn tweede seizoentreffer aan. De oud-speler van Sparta Rotterdam, FC Utrecht en PSV is slechts een paar maanden actief in Rome, maar nu al vrijwel onmisbaar voor de Giallorossi.

Ondank het eerste puntenverlies in deze lopende jaarnag voor de ploeg van trainer Rudy Garcia blijft Roma koploper. Roma verzamelde na elf speelronden 31 punten en houdt daarmee achtervolger Napoli op drie punten achter zich. Torino is terug te vinden op de twaalfde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen