De Sanctis gaat voor clubrecord met ongeslagen AS Roma

Morgan De Sanctis staat voor een uniek record. De doelman van AS Roma incasseerde dit seizoen alleen in speelronde drie tegen Parma (3-1 winst) een treffer in de Serie A. Sindsdien is de 36-jarige sluitpost niet meer gepasseerd.

De Sanctis gaat voor clubrecord met ongeslagen AS Roma

Een en ander betekent dat De Sanctis al 591 minuten zijn doel schoonhield. Het huidige clubrecord staat op 774 minuten zonder tegentreffer. In het seizoen 2003/04 vestigde Ivan Pelizolli het record namens de Romeinen. Mocht De Sanctis dat willen overtreffen moet hij minimaal nog twee competitiewedstrijden de nul houden.

Komende donderdag ontvangt Roma hekkensluiter Chievo in Stadio Olimpico, terwijl het zondag op bezoek gaat bij Torino, de nummer twaalf in de Serie A. De Romeinen staan na negen speelronden fier aan kop met 27 punten. Daarmee is AS Roma bezig aan een uniek seizoen.

Dankzij de 1-0 overwinning van afgelopen weekend bij Udinese greep AS Roma sowieso een indrukwekkend record. In de historie van de Serie A kwam het nooit eerder voor dat een club zijn eerste negen wedstrijden van de competitie allemaal won. Daarnaast is Roma de enig overgebleven club in Europa die nog geen enkel punt verloor in competitieverband.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen