AS Roma geeft geen krimp, Parma verrassend langs AC Milan

AS Roma leek voor het eerst dit seizoen punten te laten liggen, maar Michael Bradley voorkwam op bezoek bij Udinese een gelijkspel. Daardoor verbrak het een record van Juventus, dat zelf ook won. AC Milan verloor alsnog na een knappe comeback.

Udinese - AS Roma 0-1
Met Kevin Strootman in de basis hoopte AS Roma ook zijn negende wedstrijd van het seizoen om te zetten in een overwinning, maar het bezoek aan Stadio Friuli beloofde al op voorhand een lastige opgave te worden. De Romeinen konden vanwege blessures niet beschikken over Gervinho en Francesco Totti, terwijl Udinese in eigen huis al 23 wedstrijden in de Serie A zonder nederlaag was. Al na vijf minuten kreeg Luis Muriel een enorme kans om de thuisclub op voorsprong te zetten, maar AS Roma-doelman Morgan De Sanctis - die acht seizoenen onder de lat stond bij Udinese - voorkwam een vroege achterstand voor de koploper.

Ook Antonio Di Natale stuitte op De Sanctis, waardoor hij op dertien doelpunten in zijn loopbaan tegen AS Roma bleef staan. Na rust kregen de Romeinen meer controle over de wedstrijd, maar toen Maicon in de 66ste minuut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving en de bezoekers met tien man verder moesten leek de zegereeks ten einde.

In de 82ste minuut kwamen de Giallorossi evenwel vanuit het niets op voorsprong. Strootman zag Bradley (ex-SC Heerenveen) vrij staan en de invaller schoot 0-1 binnen. Dat bleek tevens de eindstand. Door de benauwde overwinning heeft AS Roma nu 27 punten uit negen duels, waardoor de ploeg van trainer Rudi Garcia koploper blijft in de Serie A. Bovendien schoot Roma de recordreeks van Juventus uit de boeken. De Oude Dame won in het seizoen 1985/86 de eerste acht duels.

Juventus - Genoa 2-0
Juventus heeft zich uitstekend hersteld van de nederlagen tegen Fiorentina (4-2) en Real Madrid (2-1). De Oude Dame versloeg Genoa in eigen huis met 2-0. Arturo Vidal opende na 23 minuten de score vanaf de strafschopstip. Na een korte dribbel maakte Carlos Tévez met links de tweede treffer van Juventus.

Door de 2-0 overwinning komt Juventus weer op gelijke hoogte met Napoli, dat eveneens 22 punten pakte uit de eerste negen competitiewedstrijden. AS Roma is de enige club die meer punten verzamelde. De Romeinen hebben een voorsprong van vijf punten op Napoli en Juve.

Parma - AC Milan 3-2
AC Milan heeft verrassend met 3-2 verloren bij Parma. De Rossoneri keken bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. Marco Parolo opende na elf minuten de score en was kort voor rust de aangever bij het tweede doelpunt van Parma, dat gemaakt werd door Antonio Cassano. Een dubbele wissel van Milan-trainer Massimiliano Allegri in de 52ste minuut kantelde de wedstrijd.

Hij haalde Mario Balotelli en Andrea Poli naar de kant en bracht Kaká en Alessandro Matri het veld in. In de 61ste minuut vond Matri aansluiting met zijn eerste goal voor Milan. Twee minuten later trok Matías Silvestre de stand gelijk. In de vierde minuut van de extra tijd besliste uitblinker Parolo de wedstrijd, door een directe vrije trap achter Milan-doelman Gabriel te schieten.

Chievo - Fiorentina 1-2
Fiorentina is erin geslaagd het zesde duel op rij ongeslagen te blijven. Ditmaal bleek het elftal van trainer Vicenzo Montella met 2-1 te sterk voor Chievo, dat thuis speelde. Bij rust keken de bezoekers nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar twee treffers van Juan Cuadrado zorgden alsnog voor een overwinning. Bij beide doelpunten was Giuseppe Rossi de aangever.